9 szeptember 2015

Rólunk

A Holdvirág Dúlakör három lelkes anyukából alakult  2015 nyarán, Nagyváradon.

DK 06

 

Kinga: Első szülésemre tudatosan készültem, titokban otthonszülést terveztünk. Mindennél jobban el akartam kerülni a kórházat, ki akartam küszöbölni a beavatkozásokat és háboritatlan, nyugodt környezetben szerettem volna fogadni a fiam. Sajnos a hosszú vajúdásra nem voltam felkészülve, a kitolási szakban be kellett mennem a kórházba. Így indult el a történet, amit a fiamnak és családom támogatásának köszönhetek. Szakmát váltottam kismamajóga oktató és dúla lettem. Célom, hogy minden lány, asszony megismerje csodálatos testének teremtő képességét, szülésük során átéljék az áldást, megtapasztalják, hogy képesek életet adni. A babák pedig az őket megillető szeretetteljes csendes környezetbe érkezzenek.

kingak-280x300

 

Sonja: Első és eddig egyetlen gyermekem születésekor nagyon naiv voltam. Azt hittem elég informált vagyok, de nem voltam és férjemen kívül nem volt megfelelő segítőtársam. Az orvosok meghatározása szerint természetesen szültem, pedig semmi sem volt benne természetes, épp csak annyi, hogy a fiam a hüvelyemen keresztül jött a világra. Ezen kívül rengeteg más tényezőre lenne szükség ahhoz, hogy természetesnek lehessen nevezni egy szülést/születést. Szeretném és kívánom, hogy más ne ilyen naivan, félelmekkel teli és támogatás nélkül készüljön gyermeke megérkezésére. Azért hoztuk létre a Holdvirág Dúlakört, hogy segítsünk a nőknek abban, hogy elhiggyék, igenis megvan bennük minden ahhoz, hogy szüljenek.

Sonja-300x200

 

Orsi: Első gyermekem 2004-ben jött világra császármetszéssel. Évek múlva, a második gyermekemet várva rádöbbentem, hogy az elmúlt évek során nem tudtam feldolgozni, hogy nem természetes módon adtam életet gyermekemnek. A kislányom születése óta szenvedélyesen foglalkoztat a szülés és születés csodája, az anyává válás misztériuma. Dúlaként és szülésfelkészítőként az a célom, hogy segítsem a leendő édesanyákat abban, hogy gyermeküket a lehető legháborítatlanabb körülmények között hozhassák világra, támogató és támasztó segítőkkel körülvéve.

Képzéseim:

DONA nemzetközi szüléstámogató dúla képzés – Budapest – 2016.

Szülésfelkészítő oktató képzés – Kanga Egysület – Budapest – 2016/2017.

Női szertartásvezető képzés – Padma Jóga Stúdió – Budapest – 2018/2019.

Nalíni Női Jóga oktató képzés – Budapest – folyamatban.

Akkreditált gyógymasszőr képzés – Nagyvárad – 2019/2020.

Workshopok:

Ina May Gaskin Workshop – Fürstenfeld – 2017.

Ina May Gaskin Workshop – Budapest – 2018.

Michell Odant Workshop – Budapest – 2018.

Sámánisztikus technikák a szülés körüli segítségnyújtásban – Budapest – 2018.

Rengeteg rebozo és tömény technika, haladó dúlaműhely – Noll Andrea Nandu – Budapest – 2018.

Aromaterápia gyógymasszőröknek – Isla Verde Spa Training Academy – 2020.

Orsi-300x200