20 noiembrie 2016

Despre noi

Cercul Doula Holdvirag (Floare de Luna) a fost înfințat de trei mămici, din Oradea, în vara anului 2015.

DK 06

 

Kinga: Când am fost însărcinată cu primul meu copil vroiam să evit spitalul şi naşterea controlată de medici de aceea ne-am pregătit pentru naşterea la domiciliu. Cel mai mult doream ca copilul meu să se nască într-o atmosferă liniştită şi iubitoare. Travaliul a fost foarte lung şi din cauza asta în timpul expulsiei a trebuit să mergem la spital. Cu naşterea fiului meu a început o nouă viaţă pentru mine. Experienţele prin care am trecut m-au îndrumat spre noi căi, cu sprijinul familiei mele am devenit instructor de yoga prenatală şi doula. Scopul meu este ca fiecare fată, femeie să-şi cunoască puterea de a da viaţă unui copil. Aşi dori ca ele să aleagă naşterea naturală pentru ca să descopere această experienţă minunată, iar copii să -şi înceapă viaţa într-o atmosferă ocrotitoare plină de iubire.

 

Sonja: La naşterea primului şi până acum singurul meu copil, am fost foare naivă. Credeam că sunt pregătită şi am informaţiile necesare, dar de fapt nu eram. În afară de soţul meu nu am avut pe nimeni care să mă susţină. După definiţia medicală am născut natural, dar nimic nu a fost natural înafară de faptul că naşterea s-a produs pe cale vaginală. În afară de asta ar fii nevoie de foarte mulţi alţi factori pentru a putea spune despre o naştere că este naturală. Aşi dori ca alte femei să fie mult mai bine informată decât mine şi să se pregătească la naşterea lor fără frică. Astfel am înfiinţat Cercul Doula Holdvirág cu scopul de-a ajuta femeiile să aibă încredere în propriul lor corp şi în puterea lor de a naşte.

 

Orsi: Primul meu copil s-a născut prin cezariană în anul 2004. Cu câţiva ani mai târziu, în timp ce eram însărcinata cu al doilea copil, mi-am dat seama că anii care au trecut de la prima naştere nu au fost suficienţi să mă împac cu ideea că nu am dat viaţă primului meu copil pe cale naturală. De când s-a născut fetiţa mea sunt deosebit de preocupată de naştere, de miracolul naşterii şi de taina de a deveni mamă. Prin ceea ce fac ca şi doula, doresc să ajut viitoarele mame ca să aducă copii lor pe această lume printr-o naştere blândă, înconjuraţi de persoane care oferă suport şi sprijin.